top of page
SC Clinic 70 gray 2.png

Våra behandlingar

Vi har ett brett utbud av estetiska och medicinska behandlingar för både hud, kropp, hår och ansikte. 

NO 1.

Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som slätar ut rynkor och ger huden ett jämnare utseende med naturligt vacker lyster. Resultatet är synbart efter ca en vecka och injektionen är snabb och smidigt klar inom 15 minuter. Botox kan användas i många olika syften – men vanliga behandlingsområden är rynkor i pannan, arga rynkan och kråksparkar runt ögonen. 

NO 2.

Fillers

En fillerbehandling är en fukt- och volymgivande injektionsbehandling som används för att behandla alla slags rynkor och veck som orsakats av att hudens elasticitet och volym har minskat. Fillers består av en hyaluronsyra vilket är en sockermolekyl som finns i huden med unik förmåga är att binda vatten. 

NO 3.

Trådlyft

Trådlyft är ett modernt och säkert behandlingsalternativ för den som vill uppnå stramare och fräschare hud – utan en operation. Tunna trådar med och utan hullingar förs in i huden för att säkert och långvarigt lyfta antingen hela ansiktet eller önskade områden. 

NO 4.

PRP

Med en PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, stimuleras hårtillväxten med hjälp av tillväxthormoner från klientens eget blod. Det är en effektiv behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller som har börjat tappa hår.

Såhär går en behandling till

iphone-xs-max-mockup-featuring-a-color-custom-backdrop-244-el.png

1. Boka

Boka en eller flera behandlingar smidigt online genom vårt bokningssystem. Du väljer själv vilken eller vilka behandlingar som du vill ha utförda och därefter tid och datum.

2. Kostnadsfri konsultation

När du är på plats vid ditt bokade tillfälle görs en total analys av dig för att din behandling och resultatet skall stämma överens med dina förväntningar.

3. Behandling

Vår certifierade & legitimerade läkare utför sedan behandlingen på dig. Efter genomförd behandling får du med dig information om behandlingen samt före- & efterbilder.

4. Uppföljning

Efter att behandlingen är utförd sker det uppföljning där vi ser att allting känns bra och att vi har uppfyllt dina förväntningar. Uppföljningen görs ca 2 veckor efter genomförd behandling.

NO 1.

Botox

Botox är en beprövad och säker behandlingsmetod som ger ett naturligt resultat. Behandlingsmetoden fungerar utmärkt för dig som vill släta ut rynkor och linjer. Ingreppet går väldigt snabbt och du behöver ingen konvalescenstid efteråt.
 

Botox blockerar nervimpulserna till ansiktsmusklerna och jämnar på så sätt ut linjer och rynkor. Behandlingen är inte särskilt smärtsam eftersom den sker genom knappt kännbara tunna nålstick i avsett behandlingsområde. Vissa patienter upplever en övergående lätt rodnad första dygnet. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för behandling av rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling.

1.jpg

Vilka behandlingar erbjuder vi med botox?

Pannrynkor

Rynkor i pannan är en av de vanligaste orsakerna till att man söker en behandling mot rynkor. Eftersom att linjer i pannan orsakas av överaktivitet i pannmuskulaturen är den i särklass mest populära behandlingsmetoden injektioner av botox. Injektionen som gör att muskeln slappnar av och därmed inte framhäver linjerna. En botox-behandling av pannrynkor rekommenderas i många fall att kombineras med en behandling av arga rynkan.

Arga rynkan

Arga rynkan är en linje mellan mellan ögonbrynen. Vårt ansiktsuttryck är viktigt i möten med andra personer och ibland speglar kanske inte det hur vi mår eller känner. Rynkor mellan ögonbrynen kan ge intrycket av att man ser arg, bekymrad eller sträng ut, varav namnet arga rynkan. På pannan kan man se horisontella linjer och dessa linjer blir djupare med tiden. En toxinbehandling av området kan släta ut rynkan, öppna upp ögat och även bidra till mindre spänningshuvudvärk.

Gummy smile

Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar eller ler. Det är en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Det är få som vet att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med botox. Neurotoxiner som injiceras gör att läppen sänks lite och döljer därmed tandköttet. I vissa fall kan man kombinera denna behandling med en fillersbehandling i läpparna för att få ett så bra helhetsintryck som möjligt.

Kråksparkar

Vid ögats kant kan det uppstå linjer som förvärras när vi ler, skrattar och kisar mot solen, dessa kallas kråksparkar. Dessa linjer blir djupare med tiden och kan även börja sträcka sig längre ifrån ögats kant ner mot kinderna. Detta kan göra att vi ser tröttare ut och ögonen kan upplevas mindre.

Näsrynkor

Längst med sidorna av näsan finns en muskel som heter M. Nasalis. Denna muskel kan dra ihop sig när vi skrattar, pratar eller ler och bildar då som små linjer på näsan som kan bli ännu tydligare med tiden. För att motverka att dessa rynkor blir permanenta kan vi injicera en liten dos botox vid sidorna av näsan för att denna muskel ska slappna av.

Läpprynkor

Med tiden skapas det rynkor runt munnen, dessa rynkor går att behandla genom olika typer av injektionsbehandlingar. En typ av behandling som ger effektivt och snabbt resultat när man vill få bort rynkor runt munnen är injektionsbehandling med botox. Alla munnar är olika, men i många fall rekommenderas det att kombinera läpprynkor med en fillerbehandling för att få ett så bra helhetsintryck som möjligt.

Apelsinhaka

I hakan finns muskler som heter Mentalis. Beroende på hur ditt ansikte är skulpterat så har man olika mycket aktivitet i dessa muskler. En aktiv Mentalis muskel kan visa sig på olika sätt. Bland annat kan den göra att hakan pekar uppåt eller nedåt samt att små gropar visar sig i hakan. Detta brukar liknas vid skalet på en apelsin och kallas därför apelsinhaka.

Migränbehandling

Det finns många underliggande faktorer som kan skapa migrän, så som tex stress, dålig sömn eller andra underliggande sjukdomar. Det kan även uppstå av att vissa muskler i ansiktet är konstant spända vilket kan ge en kraftig strålande smärta i huvudet. Migrän är problematiskt, speciellt för dem som råkar ut för besvären regelbundet.

1DSC02147.jpg

NO 2.

Fillers

När vi åldras gör gravitationen att huden i ansiktet börjar dra sig neråt och hänga. Det kan få oss att se tröttare ut än vad vi känner oss. En fillerbehandling är en fukt- och volymgivande injektionsbehandling som kan hjälpa till att föryngra huden genom att addera volym, förbättra ansiktets konturer och fylla ut rynkor.
 

Direkt efter behandlingen kommer du kunna se resultat, men den fulla effekten kommer du att se veckan efter genomförd injektionsbehandling. Behandlingen är snabb och enkel och inte särskilt smärtsam eftersom den sker genom knappt kännbara tunna nålstick i avsett behandlingsområde.

Vilka behandlingar erbjuder vi med fillers?

Läppförstoring

Fylligare läppar med fillers – en enkel och smidig behandling som ger ett naturligt resultat. Att bygga volym och skapa en läppförstoring med hjälp av fillers är idag både accepterat och vanligt. Genom att behandla läpparna med en fillers tillför man ny fukt i form av hyaluronsyra som bygger och skapar volym i det önskade området. Läpparnas utseende är olika på oss alla och oavsett vilket resultat du vill uppnå så kan vi hjälpa dig.

Nasolabiala veck

Stigande ålder är den vanligaste orsaken till att man får framträdande veck på sidan mellan mun och näsa, så kallade nasolabial veck. Nasolabialvecken kan jämnas ut med hjälp av fillers. Med fillers ser du yngre, piggare och gladare ut.

Tear through

Genom fillers i kindben, käkben eller haka kan du göra ett snabbt och snyggt lyft som gör en skillnad och skapar en vacker skulptering av ansiktet. Med den här behandlingen tillför man hyaluronsyra i behandlingsområdet vilket ger omedelbar effekt av en fyllnad som stramar upp huden. Fillers bidrar även till hudens egna produktion av hyaluronsyra. På så sätt får du ett naturligt och diskret lyft av ansiktet.

Skinbooster

Skinbooster bygger upp huden och förbättrar hudens elasticitet, struktur samt ger huden en ökad naturlig lyster och spänst. Det är en tunnflytande gelé som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och lite volym inifrån. Den innehåller hyaluronsyra och vatten – just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Effekten av Skinbooster är att huden ser slätare, yngre, mer elastisk och fräschare ut. Vi behandlar också andra områden än ansiktet med vår skinbooster, utsatt hud som hals samt och hud med acneärr.

Sura mungipor

Man kan tidigt börja se tecken på åldrande i ansiktet. Volymerna kring marionettlinjerna och mungiporna minskar i samband med att muskulaturen blir försvagad. Med tiden kan man uppleva att mungiporna faller neråt vilket ger tt tröttare intryck. Detta är ett område som går att behandla med fillers.

Profhilo®

Profhilo® är stabiliserade injicerbar hyaluronsyra som stramar upp huden och motverkar slapphet. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA): 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Profhilo® ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

Fillersborttagning (Hyalase)

Hyalase är något som i en ideal värld sällan skulle behöva användas, om behandlingar från första början gjordes med god kunskap, säker- och noggrannhet i samband med en genomgående konsultation utifrån klientens förväntningar och önskemål samt hur dessa kan bemötas. Dessvärre i dagsläget är det vanligt med klienter som blir fel- eller överbehandlade. Detta är något som kan korrigeras med hjälp av hyalase, här är guiden till hur det sköts säkert.

Trådlyft

Trådlyft är en teknik där man använder sig av biologiskt nedbrytbara PDO (Polydioxanone)-trådar som förs in under huden. Denna typ av tråd är densamma som man använder inom kirurgin och tillvägagångssättet för att placera trådarna liknar en injektionsbehandling. 
 

Det är möjligt att lyfta och behandla de flesta områden i ansiktet med trådlyft ansikte. Hur du kan få hjälp med de områden som du upplever som ett problem diskuterar du med din behandlare under en konsultation.

Exempel på några vanliga behandlingsområden med trådlyft är:

  • Kinder

  • Käklinje

  • Ögonbryn

  • Mungipor

  • Panna

DSC01628.jpg
dreamstime_m_255596878-e1677336943494.webp

Tjockare trådar "barbed" ansikte 

Här placeras 3 st trådar per ansiktshalva. Lokalbedövning injiceras innan. Därefter görs ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål. Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen.

 

Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade.

 

Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis. Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

Tjockare trådar "barbed" ögonbrynslyft

Här placeras 2-3 trådar i pannan ovanför varje ögonbryn. Ger ett visst lyft av ögonbrynen. Man gör ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål.

 

Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen. Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd.

 

Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis. Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

130487631_m_normal_none.jpg

Vanliga frågor om trådlyft

När kan man se det slutgiltiga resultatet?

Man får en omedelbar effekt vid behandlingstillfället från det lyft och positionering av huden som PDO-trådarna med små, fina hullingar ger. Tiden efter behandlingen stimuleras och ökar även elastin- och kollagenproduktionen som en effekt av att PDO-trådarna gradvis absorberas av hudvävnaden. Dessa effekter tillsammans resulterar i en uppstramning, ett lättare lyft och med tiden ökad spänst och elasticitet i huden. Fullt resultat upplever du först 8-12 veckor efter behandlingen. 

Vad bör jag tänka på innan en behandling?

Innan du gör en behandling är det en rad viktiga saker som du bör tänka på. – Du får inte ha en infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen – Du får inte ha aktiva hud/herpesinfektioner i ansiktet – Du får inte vara gravid eller amma – Du får inte äta läkemedel som tunnar ut blodet. 

Vad bör jag tänka på efter en behandling?

Efter att du gjort en behandling behöver du tänka på att:  – Inte utföra ansträngande aktiviteter 3 veckor efter behandling – Inte massera det behandlade området – Försöka att sova på rygg – Det kan sticka till i huden 2-3 veckor efter en behandling. Detta är normalt och ett tecken på att trådarna sätter sig på plats. 

Hur länge håller resultatet från en behandling?

Resultatet kan hålla ca 12- 18 månader men är högst individuellt beroende på levnadsvanor, rökning, hudkvalitet osv. 

Hitta hit

Schwarz Clinic
Östra Storgatan 15A
611 34 Nyköping

Kontakt

info@schwarzclinic.se
+46 70 576 11 00 

12.jpg

bottom of page